U heeft een verwijzing

U heeft een verwijzing van uw huisarts gekregen. Dan wilt u natuurlijk graag snel en goed geholpen worden. Verwijsbureau Tipp kent het regionale zorglandschap als geen ander. Zo weten wij bij welke zorgaanbieder u binnen afzienbare termijn terecht kunt. Of het nu gaat om specialistische zorg zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis of kliniek, of om een verwijzing in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Tipp helpt u graag bij het maken van uw keuze.

Aan u de keuze

Hoe ver wilt of kunt u reizen? Hoe staat het ziekenhuis, of een andere zorgaanbieder volgens andere patiënten of huisartsen aangeschreven? Is er wachttijd of kunt u meteen terecht? Met dit soort vragen kunt u bij de medewerkers van Verwijsbureau Tipp terecht. Wij nemen telefonisch contact met u op om alles door te nemen en de verschillende opties te bespreken. Want u kán en mág zelf kiezen!

De Tipp Zorgnavigator

U kunt ook gebruik maken van de  Tipp Zorgnavigator. Dit is een innovatief online platform waarmee u zorgaanbieders zelf kunt selecteren op basis van relevante en objectieve criteria als wachttijden, beschikbaarheid, reisafstand en patiënt-en huisartstevredenheid. We streven op deze manier naar meer transparantie en geven u op deze manier de mogelijkheid om zelf nog beter u keuze te kunnen bepalen.

Wanneer gebruikt u de Tipp Zorgnavigator?

U kunt door uw huisarts doorverwezen worden naar specialistische zorg. Dit is zorg die door een medisch specialist wordt gegeven. U krijgt dan een verwijzing. Bij een verwijzing kunt u kiezen uit verschillende ziekenhuizen en klinieken. Als u doorverwezen wordt naar specialistische zorg kunt u de Tipp Zorgnavigator gebruiken. Wilt u gebruikmaken van de Tipp Zorgnavigator? Neem dan contact op met uw huisarts.

Waarom zelf een zorgaanbieder kiezen?

Bij een verwijzing kunt u kiezen uit verschillende ziekenhuizen en klinieken. Deze zorgaanbieders verschillen van elkaar. Bijvoorbeeld in

  • Reisafstand: Hoe ver wilt en kunt u maximaal reizen?
  • Kwaliteit: De ene zorgaanbieder krijgt een hogere waardering
    dan de andere
  • Wachttijd: Kunt u met uw klacht even wachten of heeft het spoed?

Wat voor u de beste keuze is, is persoonlijk en hangt af van uw klachten. De ene keer vindt u het belangrijker dat u snel geholpen wordt, de andere keer vindt u hoge kwaliteit belangrijker. Het gaat om uw zorg, dus u mag kiezen.

Hoe helpt de ZorgNavigator u bij uw keuze?

stadspoli

De Stadspoli is een vorm van zorg die u wordt aangeboden door de specialisten van het Maastricht UMC+ en de huisartsen in Maastricht-Heuvelland.
De Stadspoli’s zijn opgezet om u sneller te kunnen helpen enorm ervoor te zorgen dat de zorg voor u zelf en de zorg in het algemeen, niet duurder wordt. Het consult bij de specialist in de Stadspoli valt namelijk niet onder uw eigen risico. U hoeft voor deze zorg dus géén eigen bijdrage te betalen omdat deze kosten vergoed worden vanuit de basisverzekering. Dit is dus een belangrijk verschil met het ziekenhuis: als u de specialist in het ziekenhuis bezoekt, valt dit wél onder het eigen risico.
U kunt niet met al uw klachten terecht op de Stadspoli. Indien u van uw huisarts een verwijzing naar de Stadspoli heeft gekregen wordt u binnen enkele dagen door huisartsenverwijsbureau Tipp gebeld. Wij plannen in overleg met u zo snel mogelijk een afspraak in. Voor al uw vragen over de stadspoli en uw afspraak kunt u contact opnemen met Tipp.

Meer over de Stadspoli leest u op www.stadspoli.nl.